GYIK

Hogyan tudok ajánlatot kérni?

Ajánlatot e-mailben küldünk a tervezett vendéglétszám alapján. A tervezett létszám megadására azért van szükség, mert alapcsomagunk fix- és változó költségekből tevődik össze. Ld. még Szolgáltatások menüpont.

Hol található a Wedding Garden?

Ld. Kapcsolat menüpont.

Mikor tudom megnézni a helyszínt?

Irodánk nem üzemel a helyszínen, ezért csak előzetesen egyeztetett időpontban tudjuk megmutatni munkanapokon munkaidőben (kb. 8:30 – 15:30, de bizonyos napokon ettől eltérő időpontban is). Tavasztól késő őszig a golfpálya is üzemel, de az ottani személyzet nem kompetens esküvők tekintetében, és nem fognak tudni válaszolni kérdéseikre. Tekintettel arra, hogy írásos ajánlatunk nagy terjedelmű és részletes, mindenképpen javasoljuk, hogy előbb írásban kérjenek ajánlatot, és csak utána egyeztessenek időpontot a helyszínbejárásra.

Hány fő fér el a Wedding Gardenben?

A helyszín kapacitása több paramétertől függ: felszolgálás típusa, színpad (vagy zenekar helyének) mérete, főasztal mérete. Általánosságban elmondható, hogy 70 és 140 fő között ideális, de a sátorban 170 fő is leültethető (ez esetben a büféasztalok a teraszra kerülnek), és a terasz lefedésével akár 200 főig is emelhető a kapacitás.

Van körasztaluk?

Igazából csak az van. Tekintettel arra, hogy a sátor kör alakú, nálunk csak körasztalokat lehet használni. :)

Milyen ételeket tudunk rendelni az esküvőnkre?

A Wedding Garden kizárólagos catering partnere a Waldorf Catering. Kínálatukban egyaránt található sültes tál, büféasztalos vacsora, tányérszerviz vagy összetett díszétkezés. Jellegüket tekintve magyaros és nemzetközi menüsor, BBQ vacsora és gourmet menü is választható, de nyitottak a teljesen egyedi elképzelések megvalósítására. Különleges szakértelmet kívánó nemzeti ételeket (pl. indiai, kóser, stb.) a megfelelő szakemberek bevonásával szintén vállalnak. Nem jelent akadályt a speciális diétáknak és allergiáknak (vegetáriánus, vegán, paleo, glutén, laktóz- és tejérzékenység, stb.) megfelelő ételek elkészítése sem. Az ún. “alapcsomagban” a legolcsóbb büfémenü áraival kalkuláltunk, és egy külön dokumentumban küldjük a többi mintamenüt feltüntetve azok felárát az alapcsomaghoz képest.

Meg tudjuk-e kóstolni az ételeket, és ha igen, hogyan?

Tekintettel arra, hogy a Wedding Gardenben kitelepült catering keretében oldjuk meg az esküvői vendéglátást, kóstolásra előre leszervezett formában van mód. Jelenleg ezeket a kóstolókat egy rendezvényhajón oldjuk meg, ahol szintén a Waldorf Catering biztosítja az ételeket. A kóstolóra hétköznap esténként (a téli időszakban 19 h-tól) van mód. Ára 7.500 Ft/fő, és ebből 2×7.500 Ft levonásra kerül a végszámla összegéből. A kóstolónak nem az a célja, hogy a teljes menüt “végigegye” a Pár (büféasztalos menü esetén ez fizikai képtelenség is volna), hanem az, hogy betekintést nyerjen a Waldorf Catering által biztosított színvonalba és ízvilágba. A kóstoló menüjét a tervezett esküvői menü alapján a Séf határozza meg.

Lehet saját cateringet hozni?

Nem, a helyszín csak vendéglátással együtt bérelhető, és a Waldorf-Cateringnek kizárólagossága van.

Lehet saját dekorost hozni vagy saját magunknak dekorálni?

Természetesen. Az alapcsomagban csak “alapdekoráció” szerepel, mely a mennyezetbaldachint, fényfüzéreket és a teraszon található fényfüzért foglalja magában. Az azonban fontos információ a saját dekorálás szempontjából, hogy nincs mód az esküvőt megelőző este elkezdeni a dekorálást, sőt a catering és a bútorok csak az esküvő délelőttjén érkeznek, tehát a terítés kb. 13 h magasságában készül el.

Lehet saját zenekart/DJ-t hozni?

Természetesen. Az alapcsomagban nem szerepel ilyen szolgáltatás.

Lehet saját fény- vagy hangtechnikát hozni?

Fénytechnikát nem, mert egy nagyon profi fénytechnikai szolgáltatás szerepel az alapcsomagban technikusi felügyelettel és áramkiépítéssel. Hangtechnika azonban nincs benne az alapcsomagban, ezért ez behozható, de igény esetén alvállalkozónktól is bérelhető mind a party, mind a szertartás idejére.

Van pénteki kedvezmény?

Nincs, de vasárnaptól-csütörtökig tudunk kedvezményt adni.

Van saját székszoknyájuk?

Nincs, de nem is javasoljuk, mert a székszoknya egyrészt nem illik a helyszín hangulatához (szerintünk), másrészt az alapcsomagban szereplő Chiavari székek önmagukban is megállják a helyüket, és nagyon kedvező áron tudjuk őket biztosítani (gyakorlatilag bankettszék- + székszoknyabérlés árán).

Van zajlimit a helyszínen?

Igen, a sátorban mért érték 93dB, ami abszolút megfelel egy esküvői party zajszintjének. A hangtechnikába egy limitert kell beszerelnünk, ami DJ esetén automatikusan beállítja ezt a szintet. Élő zenekar esetében pedig egyeztetünk a zenekarral a technikai részletekről (pl. monitorládák helyett fülmonitor, dobnál speciális ütő, stb.). Zenekar foglalása előtt, kérjük, hogy keressetek minket a technikai részletek végett!

Van-e öltözőszoba a helyszínen?
 
A helyszínen található egy zuhanyzós sportöltöző, illetve egy kis zárható iroda a sátor mellett található kis téglaépület (“Torony”) tetején. Mindkettő alkalmas arra, hogy éjfélkor a pár átöltözzön. A készülődésre azonban inkább más helyszínt javaslunk (közeli hotel, öltözőtrailer, erre a célra is bérbevehető fotóstúdiók, stb.).